Kocaeli sınırlarında bulunan Kartepe Kayak Merkezi hakkında bilmedikleriniz neler? Son yılların popüler kayak merkezi Kartepe'de neler yapılır?
Kışın kar sevenlere ve kayak için alternatif arayanlara ideal bir adres Kartepe. Kış bitmeden kar keyfi yapmak isteyenler için Kartepe Kayak Merkezini biraz tanıyalım mı?
İstanbul’a bir adım mesafede bulunan, son yılların gözde kayak merkezi Kartepe, Kocaeli ilimizin sınırlarında yer almaktadır. Konumu itibariyle ulaşımı kolay olan Kartepe, genellikle günübirlik olarak kış boyunca yüzlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.
Bursa'ya 170 km, Yalova'ya 85 km, Sakarya'ya 45 km, 110 km, Bolu'ya 165 km, Eskişehir'e ise 170 km mesafededir. Bir çok il merkezine yakınlığından dolayı da kış dönemi sıklıkla tercih edilmektedir. Kar tatili arayanlar ve kayak severler için, son yıllarda en çok tercih edilen kış sporu merkezlerinden biri oldu Kartepe.
Marmara Bölgesi'nde kışın en çok ziyaretçi alan kayak merkezi şüphesiz Uludağ. 2543 metre zirvesi ile Marmara'nın en yüksek dağı olan Uludağ Türkiye'nin en büyük kayak merkezi elbet. Fakat İstanbul’a olan yakınlığı sebebiyle Kartepe Kayak Merkezi, Uludağ’dan sonra ikinci sırada yerini almayı başarmıştır. Özellikle haftasonlarını ailece değerlendirmek isteyenler için, İstanbul’a böylesi yakın olan kayak merkezi büyük ilgi görmektedir.
Kartepe, 2008 yılında ilçe statüsü aldığından beri, Kocaeli ilinin en çok turist çeken yerleşimlerinden biri olmayı başardı. İlçe, İzmit ile Sapanca Gölü arasında yer alırken, aslında asırlar boyunca Anadolu ve Avrupa arasında önemli bir ticaret yolu olarak zaten ün kazanmıştır.
Kartepe’ye doğru ilerlerken yukarıdan baktığınızda Sapanca Gölü sizi selamlıyor. Göl, Sakarya’ya il sınırlarında olsa da Kartepe ilçesi de gölün kıyısında yerini almaktadır. Tatlı su gölü olan Sapanca Gölü, yaz kış göl kenarında kahvaltı ve mangal imkanlarıyla yüzlerce turist çekmektedir.
Kartepe’ye vardığınızda profesyonel olarak kayak yapmıyorsanız, bir kayak hocası eşliğinde dilerseniz kayak dersi alabilirsiniz. Kartepe’de; Otel Pisti, Geyikalanı, Karlıktepe ve Kartepe adında dört ana kayak pisti göreceksiniz. Acemi olanlar içinse en uygun olan Geyikalanı pisti. Kayak yapmak zorunda değilsiniz ama telesiyej keyfini mutlaka yaşayın.
Sezonu daha kısa olan Kartepe, çok büyük bir kayak merkezi olmasa da; biraz oksijen biraz temiz bir haftasonu arayanlar için alternatif güzel bir adres olacaktır. Sucuk-ekmek ise bu keyfinize eşlik edecek en güzel yemek önerisi olacaktır. Konaklama anlamında tek bir otel bulunsa da dileyenler önceden rezervasyonunu yaptırıp Kartepe’nin gecesinin de tadını çıkarabilir.
Buraya Kadar Gelmişken Görmeden Dönmemeniz Gereken Köy: Maşukiye
Kartepe’nin eteklerinde, doğanın içerisinde ruhunuzu dinlendirecek olan köy burası. Maşukiye, tıpkı adının anlamı gibi aşık olacağınız bir yer. Su sesi, kuş sesleri ve yemyeşil doğa… Biraz huzur biraz kaçış şehir kargaşasından.
Her mevsimi ayrı güzellik taşır Maşukiye’nin. Dilerseniz buradaki restoranlardan birinde kendinize güzel bir alabalık sipariş edin dilerseniz kahvenizi doğayla baş başa yudumlayın. Ama Kartepe yolculuğunuz öncesi ya da sonrası mutlaka Maşukiye’ye uğrayın.
Beyaza doyduktan sonra yeşili de içinize iyice çekin. Hafta sonu birazda olsa kendinizi şımartın.