En Güzel Datça Koyları ve Plajları | En İyi 23 Koy ve Plaj

Datça’nın En Güzel  Koyları

Datça’nın en güzel koyları ve plajları hangileridir? Mavi ve yeşilin en güzel tonlarına bürünmüş Datça koyları ve tertemiz denizi ile Datça plajları...

Datça, Türkiye'nin en güzel koylarına sahip yerleşimdir. Datça Yarımadası boyunca sıralanmış koylar ve plajlar aklınızı başınızdan alır. Tatilinizi Datça'da geçirecekseniz, bu enfes koyları mutlaka görmelisiniz.

Datça, mavinin ve yeşilin elli tonunu hapsetmiş koyları ile kendine hayran bırakır. Nefes aldırır insana, bir tatlı huzur almaya gelirsiniz bir daha hep gelmek istersiniz Datça’ya.

Datça’da gezilecek onlarca güzel yer var elbet. Datça Yarımadası sahip olduğu coğrafyası ile Ege bölgesinin en özel turizm rotalarından biri. Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine (yaklaşık 1100 km) sahip ili Muğla’dır. Muğla’nın kıyı uzunluğunu düşündüğünüzde Datça’da neden bunca güzel koy ve plaj olduğunun cevabını da vermiş olursunuz beraberinde.

70 km uzunluğa sahip Datça Yarımadası 245 km sahil şeridine sahiptir ve yarımadanın kıyılarında 52 koy ve bük yer alır. Şimdi gelin bakmaya bile doyamayacağınız en güzel Datça Koyları’nı birlikte gezelim; En doğusundan en batısına koylarını keşfedelim yarımadanın... İşte Datça'nın birbirinden güzel koyları ve plajları; En İyi 23 koy ve plaj...

1. İnbükü Koyu (Emel Sayın Koyu)

Marmaris’ten Datça istikametine gider gibi yola düştüğünüzde Çubucak Kamp alanını geçince ilk karşınıza çıkacak olan koydur İnbükü Koyu. Yemyeşil çam ağaçlarının arasında öylesine korunaklı ve sakindir ki, bir çok ziyaretçinin vazgeçilmezidir o yüzden. Hem yatlar hem de balıkçı tekneleri için güvenli bir sığınak olan İnbükü koyunun tertemiz doğası ve denizi burayı farklı kılar.

Mavi gözlü ünlü sanatçımız Emel Sayın bir dönem bu koyda tatil yapmıştır. Yatını İnbükü koyuna demirleyen Emel Sayın burada masmavi sulara girmiş ve koyu çok beğenmiştir. Onun ardından halk bu koyu “Emel Sayın Koyu” olarak isimlendirmiştir. Emel Sayın Koyu’na karadan yol var, inip yeşilin ve mavinin keyfini sürebilirsiniz.

2. Bencik Koyu

Emel Sayın Koyu’nu geçince MTA Marmaris Kampına doğru dönerseniz şayet bu yol sizi Bencik Koyu’na götürür. Akdeniz’e kıyısı olan, ulaşımı kolay olduğu tercih edilen sakin ve temiz koylardan biridir burası. Her ne kadar günübirlik ziyaretçilerin dikkatsizlikleri sonucu kirlilik gözlemlense de Bencik Koyu ince-uzun şekli, iri taşlı plajı ve mavi suları ile korunaklı bir koy.

Haritayı açtığınızda karşınıza Rohan Dilek Türk Plajı olarak çıkan yerdir bu koy ama aslında Bencik’tir burası yani Bencik Limanı. Koyun tam karşısında Dişlice Adası yer alır. Tarihin Babası Heredot’un, Dadya’nın Pers işgali ile alakalı olarak adından söz ettiği koy aynı zamanda Bencik. Datça’nın adı pek duyulmayan ama gelenlerin müdavimi olduğu çamlarla kaplı koylardan biridir burası.

3. Büyük Çatı Koyu

Yine yemyeşil ve masmavi bir koy bu kez Ege Denizi’ni kucaklayan. Aslında Çatı Koyu; Büyük Çatı Koyu ve Küçük Çatı Koyu olarak ikiye ayrılır ve Gökova Körfezi’ne bakar. Biz Büyük Çatı Koyu’na girelim, baştan söyleyelim yolu biraz bozuk, o yüzden de herkes ulaşamıyor bu koya. Balıkçı teknelerine adeta liman olmuştur Büyük Çatı Koyu.

Sadece teknelere değil, yatların ve mavi tura çıkanların da uğrak noktası burası. Sakinliği ve doğası ile büyüleyici Çatı’da fırsat dahilinde bir gece konaklamak bile size çok iyi gelecektir. Gökova’da yapılabilecek çok güzel şeyler var onlardan biri de Büyük Çatı’da bir gece geçirmek olabilir.

 

4. Aktur Koyu ve Plajı

En popüler koylardan ve plajlardan biridir Aktur. Tabi burada Aktur Kamping, Aktur Kurucabük ve Aktur Tatil Sitesi olarak benzer isimde plajlar olduğunu vurgulayalım. Ve hepsinin de mavi bayraklı plajlar olduğunu. Aktur Kurucabük’te özel site yer almakla berbaer dışarıdan da yüzmek için gelenler plaaja alınıyor ve yüzebiliyor.

Fakat özellikle Aktur koyu ve sahili çok yoğun ilgi görüyor. Koyda birçok yat göreceksiniz mavi tura çıkanların demir attığı yerlerden burası. Denizi tertemiz, kumsalı göz alıcı ve cezbedici. Kısaca Datça’ya gelip de mutlaka uğranması gereken koylardan biri. Kamp severler için de Aktur Kamping bir çok fırsat sunuyor. Keşfetmek size kalmış...

5. Karaincir Koyu ve Plajı

Datça’da ender bulunan kumluk plajı ile dikkat çeken Karaincir Koyu Datça’nın en çok tercih edilen plajlarındandır. Özellikle çocuk sahibi aileler için bire bir uygun sığ ve kumlu oluşuyla. Karayolu ile ulaşımın en kolay olduğu plajlardan biri olan Karaincir’e varmak için Emecik Köyü’nden içeri sapmanız gerekiyor.

Bir çok tatil köyü ve apart tarzı otellerin bulunduğu koyda dilerseniz şezlong kiralayabilir, tüm gün denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bazen rüzgarlı olsa da cam gibi suyu ve uzun kumsalıyla Karaincir Datça’ya gelip de mutlaka görülmesi gereken koylardan biri.

6. Perili Köşk Koyu ve Plajı

Karaincir Plajı’nın hemen yanı başında bulunan koy burası. Datça’nın en sessiz koylarından biri olan Perili Köşk yay şeklindedir. Koyun hemen önündeki ada dikkatlerden kaçmaz, Uzunca Ada (Ayak Adası) denilen adaya yüzmek mümkün.

Aracınızla ulaşımın kolay olduğu Perili Köşk Plajı “Güllük Koyu” olarak da bilinir. Sadece tek bir otelin yer aldığı plajda başka bir tesis göremezsiniz. Sakinlik arayanlar için en ideal yerlerden biridir bu koy.

7. Kargı Koyu

Datça merkeze 10 dakika mesafedeki Kargı Koyu en güzel ve popüler koylardan biridir. Akvaryumu andıran pırıltısı ve maviliği ile Kargı Koyu ulaşımı da kolay olan yerlerden. Etrafı dağlarla çevrili koyun içinde bulunan azmaktan dolayı yüzerken ara ara buz gibi hissedebilirsiniz.

 Erken saatlerde gitmenin faydalı olduğu koy öğleden sonra aşırı kalabalık olabiliyor. Şezlong kiralayabilir ya da kendi ekipmanlarınızla sahilde oturup denizin keyfini sürebilirsiniz. Kargı Koyu’nda restaurant ve konaklama imkanı da mevcut. Kargı’ya uğramadan Datça’dan dönmek hata olur.

8. Hayıtbükü Koyu ve Kızılbük (Gabaklar Plajı)

Datça merkezden yönünüzü Knidos’a doğru çevirdiğinizde yaklaşık yarım saat sonra Mesudiye Köyü’ne ulaşırsınız. İlk olarak Hayıtbükü çıkar karşınıza ve onun tam karşısındaki Kızılbük yani Gabaklar Plajı. Mesudiye’nin 3 Güzelleri vardır; Hayıtbükü, Ovabükü ve Kızılbük.

Öncelikle Mesudiye’ye bağlı Hayıtbükü Koyu’na girip mavinin keyfini çıkarmak lazım. Yeşille mavinin en uyumlu olduğu koylardan biridir Hayıtbükü.

Etrafı yemyeşil dağlarla çevrili, denizi sakin ve sıcak, kendinizi yormayacağınız bir tatil için en ideal koylardan burası. Koyda konaklama tesislerinden tutun da restoranlara kadar, çay bahçelerinden kafelere kadar bir çok imkan bulunmakta.

Kızılbük ise 3 güzellerin içinde en şirin olan. Yeşilliklerin arasına gizlenmiş turkuaz ve tonları ile baş döndürücü bir koy burası. Gabaklar Plajı denilen sahilinde yüzmek müthiş keyif verici.

Konaklama imkanı bulunan Kızılbük’te ahşap bungalovlar var, kamp severler için de uygun ortam mevcut. Hayıtbükü’ne gelip de buraya geçmemek olmaz, yürüyerek bile ulaşabileceğiniz kadar yakın Kızılbük.

9. Ovabükü Koyu

Mesudiye’nin 3 Güzellerinden bir diğeri de Ovabükü Koyu ve Plajı. Hayıtbükü’ne 5 dakika mesafedeki Ovabükü uzun sahili ve yeşil-mavi tonlarıyla en popüler koylardan biridir. Taşlı plajı sizi rahatsız etmez buranın cennet gibi ortamını hissedince. Denizi biraz derin dikkatli olmakta fayda var.

Sakin ve huzur arayanlar için ideal koylardan biridir Ovabükü. Ufak tefek otellerin yer aldığı Ovabükü’nde konaklayabilir ya da günübirlik denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

10. Kurubük Koyu

Datça Yarımadası’nın virajlı yollarından kıvrıldıkça her an yeni bir koy daha beliriverir karşınızda. Ovabükü’nden Knidos’a gider gibi yola devam ettiğinizde 5 dakika sonra yine mavinin tonlarına bürünmüş yeşilliklerle kaplı Kurubük koyunu görürsünüz. Manzarası doyumsuz, renklerin uyumu büyüleyici.

Hiç bir tesisin bulunmadığı koyda kendi eşyalarınızla inip denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Doğayla iç içe, cam gibi dibi gözüken denizde tüm gün kalıp akşam gün batımının inanılmaz güzelliğine şahitlik edebilirsiniz.

11. Akçabük Koyu ve Plajı

Kurubük’ten hemen sonra karşınıza çıkacak olan yine göz alıcı güzellikteki koy Akçabük. Taşlık deniz severler için ideal, berrak suyu tertemiz.

Dilerseniz Akçabük Kamping içerisinde konaklama yapabilirsiniz. Kamp severler için en ideal yerlerden biri yarımadadaki. Huzur dolu sakin bir tatil için Akçabük doğru tercih. Ulaşım kolaylığı olması da buraya talebi artırıyor.

12. Gerence Koyu (Akvaryum Plajı)

Palamutbükü’ne bir adım mesafede cam gibi deniziyle dikkat çeken yer burası. Gerence Koyu olarak anılır ama Akvaryum olarak dillerden dile aktarılır. Baktığınız zaman hakikaten akvaryumu andıran denizi muhteşemdir.

Palamutbükü’nün hemen yanı başındaki bu eşsiz güzellikteki koya mutlaka uğrayın. Datça’nın en unutulmazlarından biri olacağına emin olun.

13. Palamutbükü Koyu

Datça denince ilk akla gelen yerdir aslında Palamutbükü. Yarımadaya gelip de kesinlikle görmeden dönmemeniz gereken, uzun plajı ile gündüzünüze, huzu dolu akşamıyla gecenize anlam katacak yer Palamutbükü.

Datça’da kulağa sıklıkla çalınan tekerleme gibidir “Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü, Domuzbükü ve Kızılbük.” Bunların içerisinde sadece Domuzbükü’ne karayolu ile ulaşım yok. Diğerlerine aracınızla rahatlıkla girip çıkabilirsiniz.

Bu saydıklarımızın arasında ise şüphesiz en popüler olan Palamutbükü’dür. Masmavi denizi, taşlı sahili, tam karşısındaki Palamutbükü Adası ile turistik yerlerin başında gelir. Sakin ama imkanların elinizin altında olduğu bir tatil için Palamutbükü doğru adres olacaktır.

 

Palamutbükü’nde hem konaklama hem yeme-içme adına çok alternatif var. Sahil boyunca öyle leziz yemekler yapan restoranlar var ki buradan deniz ürünlerinin tadına bakmadan ayrılmamak lazım. Dilerseniz tekne turları ile etrafı keşfetmek mümkün. Ama illaki Palamutbükü Koyu’na uğramak lazım Datça’dan dönmeden.

14. Bağlarözü Koyu

Knidos’a yakın konumdaki koylardan biridir. Denizi taşlı olsa da uzun sahili ile dikkat çeken koyun suyu tertemiz. Etraftaki badem ağaçlarının güzelliği zeytinlerle birlikte uyum içinde. Kafa dinlemek için kesimlikle bu koy ideal.

15. Knidos Koyu

Madem buraya kadar geldiniz Datça Yarımadası’nın en batı ucundasınız, önce binlerce yıllık geçmişi ile antik Knidos kentini gezebilirsiniz.Ardından Knidos’un sahip olduğu koyda masmavi sularda yüzebilir tarihin yanı başında kendinizi mavi yolculukta gibi hissedebilirsiniz.

Denizin en hırçın olduğu yarımadanın ucunda, korunaklı koyu ve limanı ile denizcilere asırlarca sığınak olmuş Knidos Koyu hem yüzme molası için hem de tarihi kalıntıları gezip ardından dinlenmek için ideal. Koyda bulunan restoranda yeme-içme imkanı var, balık ve mezeler ise taze ve çok leziz.

16. Mersincik Koyu

Datça Yarımadası’nın Ege’ye yani Gökova Körfezine bakan kısmındadır ve bu kısımda bulunan tek doğal limandır. Mersincik Koyu ve Limanı özellikle mavi tura çıkan tekneler için sığınak olup geceledikleri yerdir ve denizi çok güzeldir.

Karadan Ulaşımı Olmayan Koylar da Var Elbet;

17. Domuzbükü Koyu (Domuz Çukuru Koyu)

Domuzbükü Koyu, tekne ile ulaşılabilen enfes koylardan biridir. Tekne turuna katılırsanız görme şansınız olacak.

18. Armutlusu Koyu

Armutlusu Koyu da kara yolu olmayan ve tekne ile gidilebilecek koylardan biri.

19. Murdala Koyu

Bir de yolu kötü olanlar ve belki de girmek istemeyeceğiniz koylar var ki; Murdala Koyu bunlardan biri. Cumalı köyünden toprak bir yolla ulaşımı olan koy çok güzel ve sakin. Burada tercih size kalıyor elbet.  

20. Kızlan Gereme Koyu

Kızlan Köyü yakınındaki Kızlan Gereme Koyu da bozuk yolundan ötürü pek tercih edilmeyen koylardan.

Datça Merkezdeki 3 Güzelleri de Unutmayalım;

21. Hastanealtı Plajı

22. Kumluk Plajı

23. Taşlık Plajı

Datça merkezde yer alan ve üçü de mavi bayraklı plaj olan Hastanealtı Plajı, Kumluk Plajı ve Taşlık Plajı ise olmazsa olmazlardan. Bu 3 plajı mutlaka görmek, zevke göre taşlık ya da kumluk seviyorsanız tercih yapıp keyfini çıkarmak size kalmış.

Datça’nın en güzel koylarını ve plajlarını sizler için yazdık; öneri bizden, gidip görüp keyfini çıkarmak sizden. Bol mavili ve yeşilli tatiller diliyorum.

Seyahatleriniz RehberName tadında olsun...

Instagram hesabımızı takip ederek son paylaşımlarımızdan haberdar olabilirsiniz.

 

Popüler Yazılar

SÖZLEŞME

Bu internet sitesine girilmesi veya mobil uygulamanın kullanılması sitenin ya da sitedeki bilgilerin ve diğer verilerin programların vs. kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ya da başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zararlardan REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun sorumluluğunun olmadığını, tarafımdan internet sitesinde E-Bültene üye olmak için veya başkaca bir sebeple verdiğim kişisel verileri, özellikle de isim, adres, telefon numarası, e-posta adresi, banka bilgisi, yaş ve cinsiyetle ilgili benzeri bilgileri kendi rızam ile paylaştığımı, REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun nin bu bilgileri kullanmasına muvafakat ettiğimi, bu bilgilerin 3.gerçek ve/veya tüzel kişilerin eline geçmesi ve bu şekilde olumsuz yönde kullanılması halinde ve/veya bu bilgilerin başkaca kişiler ile paylaşılması halinde REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun sorumluluğunun olmadığını gayri kabili rücu, kabul, beyan ve taahhüt ederim.